Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Στο εδώλιο οι δολοφόνοι του

September 19, 2018

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού τον Οκτώβριο του 2017. Η δίκη διακόπηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία συνδέεται με την υπόθεση της «Energa», τον Αριστείδη Φλώρο καθώς την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014. Στη λίστα των κατηγορουμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο περιλαμβάνονται πέντε πρόσωπα, όλοι Αλβανικής καταγωγής, δύο φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί και τρεις ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης. Ο ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων αναζητάται από την ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται το Δικαστήριο να διαχωρίσει τη δικογραφία προς αυτόν.

Μάλιστα, τα ίχνη του είχαν εντοπισθεί σε ληστεία τον περασμένο Ιούνιο σε κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου όπου είχε αφήσει σημείωμα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτός ο «εκτελεστής» του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι δύο φερόμενοι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ οι φερόμενοι ηθικοί αυτουργοί έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και από κοινού.