Στη φάκα οι "ποντικοί" των νοσοκομείων

June 07, 2017

Στα ίχνη των «ποντικών» που είχαν αδειάσει τέσσερα νοσοκομεία σε Αττική, Λαμία, Λάρισα και Βόλο, αφαιρώντας μεγάλης αξίας ιατρικό εξοπλισμό, κατάφεραν να φτάσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις υπήκοοι Κολομβίας, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, οι τρεις Κολομβιανοί μαζί με ακόμη έναν ομοεθνή τους ήρθαν τον Μάιο στην Αθήνα και νοίκιασαν ένα διαμέρισμα.

Οι ληστές, οι οποίοι αποτελούν μέλη κολομβιανού καρτέλ, φέρονται να προχωρούσαν στην ταχυδρομική αποστολή της λείας τους σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ταυτοποίησή τους ξεκίνησε όταν οι ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία με την αστυνομία της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, κατάφεραν να εντοπίσουν δύο δέματα με ιατρικό εξοπλισμό από δύο ελληνικά νοσοκομεία.

Το χρονικό του «πλιάτσικου»
Όλα άρχισαν με το αίσχος της κλοπής διαγνωστικών μηχανημάτων από το Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών του «Αγίου Σάββα». Η ιστορία συνεχίστηκε στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Ακολούθησε η Λαμία. Τέλος, η επιδημία ολοκληρώθηκε με την επίθεση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κοινός παρανομαστής σε όλες αυτές τις ληστείες της ντροπής ήταν διαγνωστικά μηχανήματα στις πνευμονολογικές και γαστρεντερολογικές κλινικές των δημοσίων νοσοκομείων. Ένας δεύτερος κοινός παρανομαστής ήταν ότι οι ληστές κατάφεραν να εισέλθουν στα δημόσια νοσοκομεία, να αφαιρέσουν τα ογκώδη μηχανήματα και να φύγουν σαν κύριοι μέρα μεσημέρι χωρίς κανένας να τους ενοχλήσει.