Τους έπιασε από τώρα η ζέστη στο ΠΑΣΟΚ

July 06, 2017

Ακόμα ένα «συνέδριο» έφτασε στο τέλος του την περασμένη Κυριακή. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αποτιμούν ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαν θέσει όσον αφορά την προσέλευση, την ποιότητα των τοποθετήσεων, καθώς και των αποφάσεων που ελήφθησαν. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Μέσα σε ένα καυτό τριήμερο λοιπόν όσον αφορά τη ζέστη, είδαμε πολλά και καταλάβαμε ακόμα περισσότερα. Το συμπέρασμα όμως είναι ότι σε καμία περίπτωση το… πολιτικό θερμόμετρο δεν έφτασε τόσο ψηλά όσο θα περίμεναν τα στελέχη της ηγετικής ομάδας. Η αποτυχία του εγχειρήματος ήταν προδιαγεγραμμένη από τότε που αποφασίστηκε να μαζευτούν οι κατά τόπους παράγοντες και στελέχη σε μία αίθουσα και να βγάλουν τα απωθημένα τους, χωρίς να προκύψει εν τέλει κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα για την πορεία του κόμματος. 

Από μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του κειμένου των συμπερασμάτων που προέκυψαν από το μάζεμα των ΠΑΣΟΚων στο ΣΕΦ. Γιατί; Γιατί πολύ απλά έκαναν ένα συνέδριο στο κατακαλόκαιρο για να ανακοινώσει η κ. Γεννηματά ότι θα κάνουν και άλλο συνέδριο τον Σεπτέμβρη, αυτή τη φορά του ΠΑΣΟΚ, μετά θα εκλέξουν αρχηγό περί τα τέλη του Οκτώβρη και το καλύτερο το άφησε για το τέλος.

Αφού γίνουν τα παραπάνω και εκλεγεί ο νέος αρχηγός της ΔΗ.ΣΥΜ, τον Δεκέμβρη θα γίνει ΝΕΟ ιδρυτικό συνέδριο για τον νέο φορέα. Πρώτα δηλαδή θα αποφασίσουν τον αρχηγό και μετά θα αποφασίσουν σε ποιο κόμμα θα ηγηθεί. Αυτό θα πει λογική σειρά των πραγμάτων και θεμελίωση ενός στέρεου εγχειρήματος σε γερές βάσεις. Πρώτα βρίσκεις τον εκφραστή και μετά θα αποφασίσεις τι θα εκφράζει αυτός που εκλέχθηκε.

Στο εσωκομματικό μέτωπο, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν διαφοροποιήσεις από την "γραμμή" της ηγεσίας. Δεν φάνηκε όμως να ιδρώνει το αυτί της προέδρου, η οποία στην προσπάθεια της να επιδείξει αυτή την όποια πυγμή της υποδεικνύουν να εξωτερικεύσει, δείχνει την αδυναμία της να διαχειριστεί την μικρή πλέον επιρροή του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. 

Θεωρεί λοιπόν καλύτερο η κ. Γεννηματά να ελέγχει απόλυτα έναν μικρό χώρο με πρωτεργάτες τις κλασσικές φιγούρες στελεχών σαρακονταετίας, παρά να διευρύνει το παιχνίδι και να "χάσει την μπάλα". Αν συνεχίσει έτσι πάντως ο Τσίπρας τρίβει τα χέρια του, βλέποντας ότι παρά την κατάρρευση του δεν έχει διαρροές προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ για τον Μητσοτάκη γίνεται ολοένα και πιο έυκολη η υπόθεση της κατάκτησης του λεγόμενου "κεντρώου χώρου".

Κλείνω με μια απορία. Για το νέο σήμα πληρώσανε κιόλας; 

ΥΓ: Τελικά η είσοδος των 15 ευρώ δεν περιελάμβανε ποτό

 

Last modified on Thursday, 06 July 2017 14:05