Game of Bones: Σοφία Ζαχαράκη, η νέα αναπληρώτρια Εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

August 26, 2016

Όταν το 1997 ο Γιώργος Σουφλιάς έχανε τις εσωκομματικές εκλογές από τον Κώστα Καραμανλή, μια όμορφη παρουσία στο πλάι του τότε κομματάρχη του, ευρωβουλευτή και νυν αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη είχε εντυπωσιάσει τους πάντες. ΤΟ όνομα της νεαρής τότε τελειοφοίτου της Αγγλικής Φιλολογίας ήταν Σοφία Ζαχαράκη. Λίγα χρόνια αργότερα η Σοφία θα προσληφθεί στο Αρσάκειο και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήξεραν ότι ο Λαρισαίος πολιτικός είχε φροντίσει για αυτή τη την προνομιακή πρόσληψη αφού τότε δεν διέθετε καν μεταπτυχιακό.

Όμως η Σοφία είχε πάντα ισχυρές πολιτικές φιλοδοξίες. Το 2007 με απόφαση του Χατζηδάκη που παρέμενε πάντα ο υψηλός προστάτης διορίζεται στο ΔΣ των Ελτά Ταχυμεταφορών με τις κακές γλώσσες να αναζητούν τη σχέση της με το αντικείμενο. Λίγο αργότερα η Ζαχαράκη θα απολυθεί ( άγνωστο γιατί) από το Αρσάκειο αλλά με τη φροντίδα του τότε υπουργού Παιδείας Στυλιανίδη θα συμπεριληφθεί στις ευεργετικές διατάξεις της τότε ισχύουσας νομοθεσίας και θα προσληφθεί στο Δημόσιο. Στο μεταξύ δύο θυελλώδεις σχέσεις της με παράγοντες της ελληνικής αλλά και της κυπριακής πολιτικής ζωής δε θα καταλήξουν σε γάμο.

 

Όμως ο διορισμός στο Δημόσιο δεν της αρκεί. Γρήγορα και χωρίς να συμπληρώσει ούτε κάποιους μήνες σε σχολική τάξη θα αποσπαστεί στη Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και το 2012 ο « καλός της άγγελος» Κωστής Χατζηδάκης την αποσπά στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως υπεύθυνη για τα ταξίδια του. Η Σοφία τα οργανώνει μ επιμέλεια, είναι η αποκλειστική συνοδός του από Κίνα μέχρι Βρυξέλλες και φροντίζει και για το χτίσιμο «διεθνούς προφίλ» της. Είναι μια καλή περίοδος για τη Ζαχαράκη, είναι στο πλάι ανθρώπων που την αγαπάνε και η ίδια αισθάνεται ισχυρή. Ο Χατζηδάκης έχει σχέση με τη καλή της φίλη , γιατρό και υποψήφια βουλευτή Β Θεσσαλονίκη Πόπη Καλαιτζή αλλά αυτό δεν τους ενοχλεί να κάνουν όλοι μαζί κοινές διακοπές στην αγαπημένη τους Πάτμο συχνά συνοδευόμενοι και από τον σύμβουλο πολιτικής επικοινωνίας και προσωπικό φίλο του Χατζηδάκη Ευτύχη Βαρδουλάκη.

 

Η πτώση της ΝΔ λογικά θα την έφερνε πίσω σε κάποια σχολική τάξη. Αμ δε. Η Ζαχαράκη βρίσκει πάλι τον τρόπο και αποσπάται στο γραφείο του γραμματέα του Υπουργείου που πλέον είναι Σύριζα ( !) . Αγανακτούν μέχρι και οι Συριζαίοι με τις πολιτικές της κωλοτούμπες με σκοπό την …μη εργασία και τη καταγγέλλουν στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Όμως ο Χατζηδάκης είναι πια αντιπρόεδρος της ΝΔ και δε θα αφήσει παραπονούμενη την προστατευόμενη του. Θα καταφέρει να την επιβάλλει ως αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου αφήνοντας πίσω τη Θεσσαλονικιώτισσα Βίκυ Νάκου που κατά κοινή ομολογία το άξιζε περισσότερο.

Το συμπέρασμα βεβαιο είναι ένα, ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να μοιράζει ασήμαντες καρέκλες μεταξύ συγγενών φίλων και συντρόφων. Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι διοικεί ένα μεγάλο κόμμα και όχι τη παρέα του πολιτικού τυ γραφείου και των φίλων του.