6 λογότυπα για τη Νέα Δημοκρατία

October 04, 2018

Σήμερα η Νέα η Δημοκρατία, που χάρη στο χιούμορ του ιδρυτή της, έχει τα γενέθλιά της ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας των ζώων, για να γιορτάσει τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της, θα αποκαλύψει το νέο της έμβλημα-σήμα-λόγκο. Κάποιοι κακεντρεχείς παρατηρούν πως η αλλαγή λόγκο κάθε λίγα χρόνια δεν ταιριάζει σε σοβαρό οργανισμό, αλλά από την άλλη η Νέα η Δημοκρατία είναι ένα ελληνικό κόμμα που απευθύνεται σε έλληνες ψηφοφόρους, οπότε η σοβαρότητα δεν είναι απαραιτήτως το ζητούμενο.

Κάποιοι άλλοι, ακόμα πιο κακεντρεχείς, ισχυρίζονται πως κάποια στιγμή οι πολιτικοί θα πρέπει να πάψουν να αγοράζουν χάντρες και καθρεφτάκια και να καταλάβουν πως η πολιτική μπορεί να έχει κοινά αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα –ή «πράμα», όπως θα έλεγε και ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης– με το εμπόριο (όπου κι εκεί ακόμα δεν μπορείς να πουλήσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες για πολύ καιρό, όσο ωραίο κι αν είναι το λόγκο τους). Μπορεί η «επικοινωνία» και η «εικόνα» να είναι πολύ πιο εύκολο να φτιαχτούν από το περιεχόμενο –λένε οι κακοί αυτοί άνθρωποι– αλλά χωρίς περιεχόμενο ένα κόμμα κινδυνεύει να καταντήσει σαν το Ποτάμι και να γυρεύει ανάπηρο να γίνει η πατερίτσα του.

Φυσικά όλα αυτά είναι ανοησίες και η Νέα η Δημοκρατία αλλάζει έμβλημα επειδή ακριβώς αυτή η αλλαγή είναι που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών.

Προκειμένου να βοηθήσω κι εγώ την ωραία προσπάθεια αλλά και να βοηθήσω τη Νέα τη Δημοκρατία να κάνει οικονομία, προσφέρω ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά ΕΞΙ ωραιότατα λόγκο από τα οποία οι αρμόδιοι μπορούν να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο.

H Nέα η Δημοκρατία είναι το κόμμα του σήμερα. Το κόμμα των νέων, των δραστήριων. Το κόμμα των ινφλουένσερ και των μπραντ αμπάσαντορς που με τους ωραίους τους κώλους ομορφαίνουν το Ίνστα το γκραμ. Είναι το κόμμα της επικοινωνίας. Γιατί επικοινωνία σημαίνει ενότητα. Νέα Δημοκρατία, για μια ενωμένη Ελλάδα.

nd logo 1

Το κλασικό, παλιό, σήμα της ΝΔ με μια μικρή αλλαγή. Τη θέση της επιθετικής φλόγας παίρνει μια καρδιά. Μια καρδιά για αυτούς που αγαπούν. Επειδή η δημιουργία είναι αγάπη (και άλλες τέτοιες μαρκετινίστικες αηδίες).

 

nd logo 2

Μια ιδέα που κλείνει το μάτι σε εκείνους τους ψηφοφόρους που ακόμα συγκινούνται από τον Αντρέα τον Παπαντρέου. Ένα σήμα που θα γοητεύσει τους ψηφοφόρους του παλιού ΠΑΣΟΚ που σχεδόν όλοι πήγαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θέλουν να πάνε κάπου αλλού. Γιατί να μην έρθουν εδώ, στη φιλόξενη γαλάζια αγκαλια;

 

nd logo 3

Κάτι για να συγκινηθεί η νεολαία. Κάτι μοντέρνο, κάτι με δυνατές αναφορές στην ποπ κουλτούρα.

 

nd logo 4

H Νέα η Δημοκρατία είναι ένα κόμμα μοντέρνο και ποιος είναι καλύτερος τρόπος να το δείξει σε όσους είναι πάνω από 50, από το σύμβολο του like. Το συγκεκριμένο λόγκο συνοδεύεται και από σλόγκαν του τύπου, like στη Νέα Δημοκρατία, σημαίνει like στην Ελλάδα και αλλά τέτοια φρικαλέα.

 

nd logo 5

Και για να μην ξεχνιόμαστε! 

nd-logo-simens

 

Πηγή