kfrank

kfrank

Μου πήρε λίγες ώρες (οκ μέρες) μέχρι να αποφασίσω το ύφος και το περιεχόμενο της στήλης #kfrank. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και ας γνωριστούμε καλύτερα. Όσοι παρακολουθείτε την αμερικάνικη σειρά «House of Cards», σίγουρα γνωρίζετε τι εστί Frank Underwood. Όσοι πάλι δεν την έχετε δει, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα πορευτούμε στα μονοπάτια της διαπλοκής του Μεγάρου Μαξίμου και όχι μόνο. Γιατί σε κάθε πολιτική σκήνη υπάρχει ανά την υφήλιο, υπάρχουν ίντριγκες, πισώπλατα μαχαιρώματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις, με φόντο τι άλλο; Μία καρέκλα, λίγο εξουσία και πολύ χρήμα.

Πόσο LIBERAL είναι τελικά ο Παύλος Χρηστίδης;
kfrank Written by February 22, 2017
Τις προάλλες σε καφετέρια της οδού Κωλλέτη(και δεν είναι τυχαίο το μέρος) καθόταν μια παρέα ηλικίας από 35-40 που από τα λεγόμενα τους συμπέρανα ότι επρόκειτο για πρώην Πασόκους νυν φιλο-Συριζαίους. Από τα λεγόμενα, τους τα οποία κρυφ-άκουγα, δεν μου φάνηκαν ούτε για κάφροι, ούτε για « Ζαχαριάδηδες». Κριτική προς όλους, έκδηλη απογοήτευση για όλα. Κάποια στιγμή πετάγεται ένας και λέει μεγαλοφώνως: «Ρε θα τρελλαθούμε, εδώ ο Μαυρίδης στο  Liberal κάνει μάγκα το Πανταζή και τον Παυλάκη το Χρηστίδη»..
Προφανώς ο άνθρωπος αναφερόταν στο άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο liberal.gr; την 26/01/2017(http://www.liberal.gr/arthro/110213/apopsi/th-mauridis/prota-na-zitisoun-sugnomi-apo-ton-paulo-.html). Προφανώς ο άνθρωπος θα έχει περάσει από την πάλαι ποτέ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ (είπαμε δεν είναι τυχαίο μέρος τα καφέ της Κωλλέτη) και θα γνωρίζει ποιος και τι είναι ο Κώστας Πανταζής και ο Παύλος Χρηστίδης.
Και για να μην αδικήσω τελείως τον δημοσιογράφο, θα πω εξ αρχής ότι  το άρθρο γράφτηκε εξ αφορμής μιας από τις εκατοντάδες τραμπούκικες συμπεριφορές των Συριζαίων το «άγριο» 2010 και 2011.Μία από αυτές είχε θύτη τον  Μεικόπουλου βουλευτή πλέον Μαγνησίας του Σ
YΡΙΖΑ  και «θύματα» τον Πανταζή και τον Χρηστίδη Μια τέτοια ενέργεια, αναμφίβολα, πρέπει να καταδικάζεται από το σύνολο των πολιτών σε οποίο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν ακόμα και τώρα που οι τότε οργίλοι θύτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πάνε ούτε μέχρι το μπακάλικο της γειτονιάς από τον ψόγο και την οργή του κόσμου, που οι ίδιοι αφιόνιζαν με μίσος. Μέχρι εδώ ωραία!
Πέραν όμως του καταδικαστέου αυτού συμβάντος το οποίο υπέστησαν ο Πανταζής με το Χρηστίδη(δεν ήταν δα και τα μόνα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκείνες τις δύσκολες μέρες) τι διάολο πρεσβεύουν σήμερα αυτά τα παιδιά ώστε να γίνονται άξια αναφοράς από το ultra φιλελέ site του έγκυρου Θανάση Μαυρίδη, όπως απόρησε και ο φίλος « Κωλετάριος»;
Ο Kώστας Πανταζής ήταν ο για πολλά χρόνια αγκιστρωμένος γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ .Παρότι απόφοιτος Νομικής απέρριψε την δύσκολη επιλογή του να σέρνει μια τσάντα ολημερίς στα δικαστήρια όπως ο μέντορας του Παντελής Καμάς (το σωστό θα το λέμε).Απέρριψε λοιπόν την μαχόμενη δικηγορία για μία θέση δημοσίου υπαλλήλου στο παλιό ΥΠΕΧΩΔΕ «δια χειρός» Βάσως Παπανδρέου. Από τότε τα περισσότερα χρόνια αποσπασμένος στο ΠΑΣΟΚ..
Ο Χρηστίδης πάλι, είναι ο διάδοχος του Πανταζή στη θέση του γραμματέα νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το παιδί αυτό κέρδισε πρόσφατα αναγνωρισιμότητα από τα σαλιάρικα - σεξιστικά  σχόλια του προς τη γνωστή δημοσιογράφο Μπουσδούκου. Το νέο αυτό "άφθαρτο" στέλεχος που μας παρουσιάζουν απ’ το ΠΑΣΟΚ, σε ηλικία 32 ετών δεν φαίνεται να του πολύ-αρέσει η δικηγορία και ο ιδιωτικός τομέας.Αντιθέτως έχει διοριστεί με απόφαση της προέδρου του κόμματος στη Βουλή. Ως γνήσιος συλλέκτης καρεκλών είναι μέλος του Π.Σ ΠΑΣΟΚ, Εκπρόσωπος τύπου, φυσικά γραμματές της Νεολάιας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ναυπλίου.
Συμπέρασμα: Όχι μόνο «Liberal»δεν είναι ο Χρηστίδης και ο Πανταζής αλλά αντίθετα είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπων που έμαθαν να σιτίζονται από το «Πρυτανείο», όχι το γνωστό εστιατόριο αλλά αυτό της Αρχαίας Αθήνας που τάιζε τους εγγεγραμμένους σε αυτό «αείσιτους» δημόσιους λειτουργούς.
Τίποτα νέο δεν μπορούν να κομίσουν παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα. Κάποια αγγλική παροιμία μιλάει για το αν γίνεται να υπάρχει « παλιό κρασί σε καινούργια μπουκάλια». Και δυστυχώς το παλιό αυτό κρασί που κάποιοι προσπαθούν να το σερβίρουν σε καινούργια μπουκάλια δεν είναι καν «καλό», όπως το θέλει η ελληνική παραδοσιακή ρήση. Είναι  ξινό και επικίνδυνα μουχλιασμένο
Κόκκινη γραμμή ήταν ΚΑΙ το αφορόλογητο και... πάει
kfrank Written by February 22, 2017

Πολλές είναι οι υποσχέσεις που έδωσε αλλά δεν κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Το παρακάτω βιντεάκι μαρτυράει άλλη μια υπόσχεση που θερμά υποστήριξε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αλλά τελικά το… λησμόνησε μπροστά στο ανάστημα των δανειστών που δεν είχε μετρήσει καλά και μπροστά στην καρέκλα της εξουσίας. Από τα 12.000 ευρώ που έταξε ο Τσίπρας για το αφορολόγητο σε όλους, τώρα πανηγυρίζουν και μιλούν για επιτυχία της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα του Eurogroup, τα οποία θα ρίξουν το αφορολόγητο στις 6.600 ευρώ!!!

 

Παραιτήθηκε ο Χειμωνάς από το ΠΑΣΟΚ και ο ασκός του αιόλου άνοιξε!
kfrank Written by February 21, 2017

Ο Θανάσης Χειμωνάς, το 2012 επέλεξε να αφήσει τα βιβλία του και το πινγκ πονγκ και να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Συστρατεύθηκε με το ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη περίοδό του και έφερε ένα τελείως διαφορετικό είδος πολιτικής στο προσκήνιο. Δε δίστασε ποτέ να εκφράσει όσα πιστεύει, τόλμησε και σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ήταν Τομεάρχης Πολιτισμού και υποψήφιος πρόεδρος, με μία καταγγελτική επιστολή γεμάτη αιχμές. 

Μετά την ανακοίνωση του αυτή, ο ασκός του αιόλου άνοιξε μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που καταλογίζουν ευθύνες στην ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη, ενώ η μπάλα παίρνει και τον νέο εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ, τον Σπύρο Καρανικόλα που με δηλώσεις του στον Alpha 989 και στον Δήμο Βερύκιο ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των στελεχών που εξ αρχής είχαν εναντιωθεί στην τοποθέτηση αυτή. Συνέχεια στο σήριαλ δίνει ο Π. Παπαχατζής που με μία ανάρτηση του στο προσωπικό προφίλ του Θ. Χειμωνά αφήνει αιχμές και υπονοούμενα για την δράση του στον Τομέα Πολιτισμού.

Η Ανακοίνωση αποχώρησης του Θ. Χειμωνά: 

"Αγαπητοί φίλοι. Χθες το βράδυ έστειλα mail στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, όπου της ανακοινώνω πως παραιτούμαι από τομεάρχης πολιτισμού, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και απλό μέλος, αποχωρώντας οριστικά από το κόμμα. Πρόκειται για κάτι που σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό και πριν λίγες μέρες πήρα οριστικά απόφαση.

Μπήκα στο ΠΑΣΟΚ τον Απρίλιο του 2012. Πολύ δύσκολες εποχές. Και για τη χώρα και για το συγκεκριμένο κόμμα. Ένα κόμμα που εκείνη την εποχή ήταν αδιανόητο να υποστηρίζεις- πόσο μάλλον να ανήκεις σε αυτό. Δεν θέλω να το παίξω γενναίος. Δεν είμαι. Ούτε φυσικά μου αρέσει να με βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ-συχνά για λάθη άλλων. Η αλήθεια είναι πως πάντα με ενδιέφερε η Πολιτική, πάντα ανήκα στο συγκεκριμένο χώρο και πάντα ΠΑΣΟΚ ψήφιζα. Γνώριζα τα σφάλματά του και πόσο αυτά έπαιζαν ρόλο στην κρίση που ζούσαμε εκείνη την εποχή και ζούμε ακόμα. Γνώριζα όμως και τα –σαφώς περισσότερα κατά την άποψή μου- θετικά στοιχεία του. Την πραγματική Επανάσταση που συνετελέσθη το 1981, τον εξευρωπαϊσμό της χώρας το 1996 και πολλά άλλα. Ο βασικός λόγος όμως που αποφάσισα να κατέβω με το ΠΑΣΟΚ εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν άλλος:  Έβλεπα ένα κόμμα να θυσιάζεται για τη χώρα. Να επιλέγει τη σωτηρία της αδιαφορώντας για το βαρύτατο πολιτικό τίμημα που θα πλήρωνε. Έχοντας απέναντί του, εκείνη την εποχή,  τους πάντες.
Σήμερα όλοι ξέρουμε πως η πολιτική αυτή αποτελούσε μονόδρομο αν θέλαμε να παραμείνουμε στο ευρώ και την Ευρώπη. Λάθη γίνανε. Πολλά. Και προφανώς και το ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνες. Γνώμη μου ωστόσο είναι πως οι δικές του ευθύνες (μιλάω πάντα από το 2010 και μετά) είναι απείρως μικρότερες από εκείνες της Νέας Δημοκρατίας και (κυρίως) του ΣΥΡΙΖΑ. 
 Το ΠΑΣΟΚ είχε πλέον στα χέρια του μια τεράστια ευκαιρία:  Να παρουσιαστεί δικαιωμένο και να κάνει μια νέα αρχή. Η συρρίκνωση του ποσοστού του κατά βάθος του έδινε ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Είχε πλέον «καθαρίσει» σε μέγιστο βαθμό. Τόσο σε επίπεδο στελεχών όσο και σε επίπεδο ψηφοφόρων. Οι επαγγελματίες πολιτικοί είχαν αναζητήσει στέγη αλλού. Οι δειλοί είχαν πάει σπίτια τους. Τα λαμόγια που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ για να διοριστούν είχαν καταλήξει στην αγκαλιά του φιλόξενου ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν ήταν πλέον σε θέση να ξαναξεκινήσει από το μηδέν. Να κάνει την υπέρβαση, να αρθρώσει έναν μοντέρνο, μεταρρυθμιστικό, αυθεντικά προοδευτικό λόγο. Να υπενθυμίσει στους Έλληνες τη σοβαρότητα της σοσιαλδημοκρατίας σε συνδυασμό με τις πραγματικές αξίες της Αριστεράς. Να βγάλει μπροστά  νέα και άφθαρτα πρόσωπα- όπως ακριβώς είχε κάνει το ’81. Ήδη, το εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς αποτελούσε δειλά δειλά μια αρχή.
Χρησιμοποιώ παρελθόντα χρόνο. Γιατί πλέον θαρρώ πως η ευκαιρία αυτή χάθηκε. Το βλέπεις  στην ξύλινη γλώσσα σχεδόν όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από την πρόεδρο ως τον τελευταίο γραμμιτζή στο Facebook. Το βλέπεις στη φρασεολογία α λα ΣΥΡΙΖΑ των ανακοινώσεων του Γραφείο Τύπου αλλά και στα ανορθόγραφα κεφαλαία των πασοκοτρόλ στα σόσιαλ μίντια. Το βλέπεις στην προσταγή: «Κερδάμε γι αυτό βουλώστε το!». Το διαπίστωσες στην ψήφο υπέρ της τροπολογίας του ανεκδιήγητου νόμου Παππά για τα κανάλια, στη στήριξη του «μποναμά»-απάτη στους συνταξιούχους. Στην απουσία της ίδιας της Φώφης από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Κάπως έτσι φτάσαμε στα τάρταρα με την ατάκα: «Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει».
Ένα χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ όλα τα χρόνια της ύπαρξής του ήταν πως συνεχώς εξελισσόταν. Άλλο ήταν το ’74, άλλο το 81’, άλλο το ’96, άλλο το 2009, άλλο το 2012. Έτσι συνεχώς προσέλκυε νέο κόσμο στις τάξεις του. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να εξελιχθεί σε τίποτα. Έχει καταλήξει ένας είδος ΚΚΕ χωρίς όμως το πάθος της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ και χωρίς την διαχρονική ιδεολογία που ασπάζεται το κόμμα του Περισσού. Το ΠΑΣΟΚ έχει βαλτώσει. Αποτελεί ένα είδος «tribute band» στο ΠΑΣΟΚ του «βρόμικου» 89. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι καν Κεντροαριστερά. Είναι ένα light εθνολαϊκιστικό κόμμα. Ένας diet ΣΥΡΙΖΑ. Light και diet προς το παρόν γιατί θεωρώ πως στην πορεία θα δούμε ακόμα πιο hardcore καταστάσεις. 
 
Αυτή τη στιγμή, για να βγει –επιτέλους!- η Ελλάδα από την κρίση χρειάζεται ένα αυθεντικά προοδευτικό, κεντροαριστερό με μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα κόμμα. Ένα κόμμα που θα δίνει λύσεις και όχι υποσχέσεις. Που θα χρησιμοποιεί μια απλή, κατανοητή γλώσσα χωρίς παλαιοκομματικά τσιτάτα. Που θα αδιαφορεί για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, θα νοιάζεται μόνο για τον τρόπο που θα ξανακάνει την Ελλάδα μια ευρωπαϊκή χώρα. Που θα στέκεται πραγματικά δίπλα στον αδύναμο, στον φτωχό και δεν θα προσπαθεί να τον κοροϊδέψει για να υφαρπάξει την ψήφο του. Ένα κόμμα που θα ξεχωρίσει ανάμεσα στην συντηρητική, παλαιομοδίτικη, «αντικομμουνιστική» Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας (γιατί εκεί πάει η ιστορία) και τη ανήθικη  συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που θα ρίξει νέο κόσμο και νέες ιδέες στο παιχνίδι. Αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα και όχι ένα νέο ΔΗΚΚΙ. 
By the way, αναφέρομαι συνεχώς στο κόμμα με το όνομά του. «ΠΑΣΟΚ». Γιατί το πρόβλημα δεν είναι η ονομασία ή τα σύμβολα όπως υποστηρίζουν κάποιοι. Αλλού πάσχουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα ένα δυνατό brand name. Αναβάθμιση θέλει. Σαν τα φορμάτ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Και φυσικά δεν θα υιοθετήσω τη μούφα «Δημοκρατική Συμπαράταξη». ΠΑΣΟΚ έχουμε συν 5-6 στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Ποιος δεν είναι ΠΑΣΟΚ; Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου; Οι Κινήσεις (δέκα αξιόλογοι μεν πασόκοι δε που «έβαλαν τα ρούχα τους αλλιώς») ή η ΕΔΕΜ; Αν θεωρείτε πως αυτό αποτελεί Ενωμένη Κεντροαριστερά πάω πάσο.
Την απόφασή μου για αποχώρηση την έχω μοιραστεί με κάποιους καλούς φίλους. Οι περισσότεροι μου έδωσαν απαντήσεις του στυλ: «Επιτέλους!» ή «Καλά θα κάνεις!». Κάποιοι άλλοι –οι πιο πολλοί «σύντροφοι» στο κόμμα- μου είπαν να περιμένω. «Μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα», μου έλεγαν. «Αύριο μπορεί να υπάρχει άλλη ηγεσία». 
Μα δεν είναι θέμα αρχηγού. Δεν έχω κάποιο προσωπικό θέμα με την πρόεδρο.  Το πρόβλημα έχει πολύ πιο βαθιές ρίζες. Βάλτε στο μυαλό σας ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν ξαναγινόντουσαν τώρα εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Και δεν μιλάω για πρώην αρχηγούς αλλά-κυρίως- για άτομα που δεν έχουν ποτέ ξαναβρεθεί στο τιμόνι του κόμματος. Βλέπετε φως στο τούνελ; Βλέπετε έναν Έλληνα Ομπάμα, Τρυντό ή έστω Ρέντσι; Προσωπικά, όχι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άτομο ικανό να αναμορφώσει το ΠΑΣΟΚ- Τουλάχιστον εντός κόμματος. Αυτή είναι η αλήθεια. Αξιόλογα νέα στελέχη υπάρχουν. Είναι όμως λίγα. Χαμένα στη Νεολαία, στην ΠΑΣΠ ή στους PES Activist. Το χειρότερο όμως είναι πως τα περισσότερα από τα στελέχη αυτά δεν ρισκάρουν. Προτιμούν να υπακούουν τυφλά στην εκάστοτε γραμμή, να σκύβουν το κεφάλι και να ακολουθούν τον Α ή τον Β μεγαλόσχημο πολιτικό του κόμματος ελπίζοντας. Σε τι αλήθεια; 
Κάποιοι άλλοι μου έλεγαν πως είμαι μια διαφορετική φωνή στο ΠΑΣΟΚ που πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται. Πως λέω πράγματα που άλλοι δεν τολμούν. Ακόμα και αν αυτό ισχύει, και; Αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Κανείς δεν αντιδρά.  Άπαντες κινούνται στη γραμμή: «Εμπρός του ΠΑΣΟΚ παλικάρια να γίνουμε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ».  «Κινηθείτε, ω φίλοι, να φέρουμε πίσω τους συριζαίους». Ποιους δηλαδή; Αυτούς που μας αποκαλούσαν «γερμανοτσολιάδες; Που πήγανε στον Τσίπρα για να τη χωθούν στο Δημόσιο;  Αυτούς που πετούσαν φωτοβολίδες μέσα στον κόσμο στην Αργυρούπολη; Αλήθεια, γιατί ο Κουρουμπλής και η Τζάκρη είναι «προδότες» και αυτοί που τους ψήφισαν «παραπλανημένοι»;
Πρόκειται φυσικά για μια ανήθικη τακτική. Και κοντόφθαλμη αφού δεν θα φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα. Ας μη γελιόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα δεν έχει κανένα μέλλον. Ακόμα και αν «τσιμπήσει» μια-δυο μονάδες στις επόμενες εκλογές από κάποιους ανανήψαντες συριζαίους, αργά ή γρήγορα θα εξαϋλωθεί τόσο λόγω της μεγάλης πόλωσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία όσο και λόγω της φυσιολογικής βιολογικής φθοράς των υπέργηρων ψηφοφόρων του.  Το ’81 ο Ανδρέας δε γιγάντωσε το ΠΑΣΟΚ επαναπατρίζοντας τους ψηφοφόρους της Ένωσης Κέντρου (οι οποίοι φυσικά δεν έχουν και καμία σχέση ποιοτικά με τον υστερόβουλο όχλο που κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ). Βρήκε καινούργιους. Νέους.
Το ΠΑΣΟΚ όμως θα εξαφανιστεί κυρίως επειδή πλέον δεν αφορά κανέναν. Δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδεολογία, δεν έχει να προτείνει κάτι καινοτόμο. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά ετεροκαθορίζεται σε σχέση με την Νέα Δημοκρατία.  Αγωνιά να δείξει πως δεν είναι δεξΧιο αλλά και να πείσει τους νυν ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα. Στην τελική, αποτελεί αυτοσκοπό η (όποια) αύξηση του ποσοστού; Για μένα προσωπικά, σίγουρα όχι. Αν με απασχολούσε αυτό θα είχα πάει από την αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Με το όνομα και το background που διαθέτω θα ήμουν τώρα Υπουργός Πολιτισμού, στη θέση της φίλης μου της Λυδίας, και θα έβλεπα αραχτός πρεμιέρες. Ούτε μπινελίκια στο Facebook ούτε τίποτα. 
 
 Το χειρότερο όμως είναι πως από το σημερινό ΠΑΣΟΚ λείπει κάτι που έχει χαρακτηρίσει ολόκληρη την ιστορική του πορεία. Είτε συγκέντρωνε 48% όπως το ’81 είτε 4,7 όπως το ‘15 διέθετε όραμα. Ο κόσμος που το ψήφιζε είχε κάτι να περιμένει, είχε σε κάτι να ελπίζει. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι φλατ. Ένα άδειο κέλυφος. Δεν μπορείς καν να το τοποθετήσεις στην πολιτική σκακιέρα. 
 Και εδώ φτάνουμε στον βασικό λόγο που αποχωρώ. Δεν μπορώ πλέον να υπερασπιστώ το κόμμα αυτό όπως έχει μεταλλαχθεί. Είναι σαν να πρέπει να υποστηρίξω τον Παναθηναϊκό σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Απλώς, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν εγκρίνω τις απόψεις του, τις θέσεις του- δεν είμαι καν σίγουρος ποιες ακριβώς είναι οι απόψεις και οι θέσεις του. Δεν βρίσκω να έχω κοινά μαζί του, να με εκφράζει.  Από τη στιγμή λοιπόν που δε συμφωνώ με ένα κόμμα γιατί να μένω; Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πανηγυρίζω επειδή το ΠΑΣΟΚ πήγε από το 5,5% στο 6,7% σε κάποια δημοσκόπηση ή να παραμυθιάζω τον κόσμο για «δεύτερες θέσεις» επειδή ο ξάδερφος του μπατζανάκη της θείας της πρώην μου άκουσε πως το γνωστό ιστορικό στέλεχος Φρόσω Κολοϊωάννου, ετών 97, είπε σε συντρόφους πως επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ. Ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με την Πολιτική ήταν για να βοηθήσω να αλλάξουν κάποια πράγματα. Να κομίσω κάτι νέο.  Όχι για  να συμμετάσχω σε ένα κόμμα- reunion της δεκαετίας του ’80 όπου για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι yes-man
Ας μη γελιόμαστε, εδώ και καιρό αποτελώ ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ. Ειδικά το καλοκαίρι, την εποχή που με μερικούς φίλους είχαμε οργανώσει το «Παραιτηθείτε», την εποχή που τα συριζοτρόλ αλλά και τα συριζαίικα site με ξέσκιζαν από το πρωί ως το βράδυ, που το προφίλ μου στο Facebook έπεφτε κάθε τρεις και λίγο, που ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να βγάζει ανακοινώσεις εναντίον μου, το ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα, έβαζε γραμμιτζήδες του να με βρίζουν και διέρρεε πως είναι «δυσαρεστημένο μαζί μου» καταλήγοντας:  «Έλα μωρέ, ασχολείστε με τον Χειμωνά. Τελειωμένος είναι στο ΠΑΣΟΚ». Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να ελέγξει απόλυτα το «Παραιτηθείτε». Γιατί αυτή τη στιγμή ό,τι ξεφεύγει από τη «γραμμή» πρέπει να καταπολεμάται. Έτσι άλλωστε εξηγείται και το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ βγάζει πλέον στα ΜΜΕ μόνο τα 5-6 ίδια άτομα. Αν κάποιο από αυτά δεν ευκαιρεί το ΠΑΣΟΚ απλώς δεν στέλνει κανέναν.
Λίγο καιρό αργότερα με αφορμή ένα χιουμοριστικό meme για τον Προκόπη Παυλόπουλο το οποίο είχε προκαλέσει την οργή των ΑΝΕΛ και της δεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, άτομο που πρόσκειται στο περιβάλλον της Φώφης είπε σε εκπομπή στο Kontra (όπου ξημεροβραδιάζονται τα στελέχη του κόμματος βολιδοσκοπώντας το νέο τάργκετ γκρουπ τους) και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αιμίλιου Λιάτσου: «Ποιος Χειμωνάς; Δεν τον γνωρίζω. Δεν υπάρχει τέτοιο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ».
Παράλληλα, στις συνήθεις ύβρεις που ακούω από τα συριζοτρόλ, άρχισα να βλέπω και πολλούς «συντρόφους», κυρίως νέας ηλικίας να σιγοντάρουν. Έφτασα στο σημείο να διαβάζω πως «διώχνω κόσμο» από το ΠΑΣΟΚ, πως «άτομα στον Χειμωνά φταίνε που το ΠΑΣΟΚ έφτασε εδώ που έφτασε» (!). Λυπάμαι, αλλά εγώ έχω φάει πολύ ξύλο για το ΠΑΣΟΚ. Έχασα φίλους, δουλειές. Δεν ανέχομαι να μου κουνάνε το δάχτυλο άτομα που την κοπάνισαν  το ‘10, το ‘12, ή το ‘15. Ούτε «παπαγαλάκια» που γλείφουν το τάδε ή το δείνα μεγαλοστέλεχος του κόμματος μπας και φάνε κάνα ψιχουλάκι.
Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Δεν έχω τίποτα να προσφέρω στο ΠΑΣΟΚ. Και σίγουρα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε μένα. Ποτέ δεν θα εκλεγώ. Ούτε εγώ ούτε κάποιο άλλο παιδί που δεν έχει διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής ή υπουργός. Έτσι λειτουργεί το κόμμα- στοχεύει σε ψηφοφόρους- πελάτες. Εκεί εντάσσεται και η πρόσφατη φιέστα στο Caravel όπου είχαν προσκληθεί μέχρι και άτομα που ήταν βουλευτές την δεκαετία του ’70. Το άκουσα εξάλλου με τα αυτιά μου από πρωτοκλασάτο στέλεχος στη συνέλευση μιας Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: «Δεν γίνεται να βάζουμε πλέον άγνωστους νέους στα ψηφοδέλτια. Πρέπει να τα πλαισιώσουμε με καταξιωμένα στελέχη».
Οι άλλοι μπορούν να το ανέχονται αυτό και να σκύβουν το κεφάλι. Εγώ όχι. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι σκοπεύω να είμαι ένας απλός στρατιώτης. Σήμερα λοιπόν απλώς εκνευρίζομαι και εκνευρίζω. Καλύτερα μακριά και αγαπημένοι.
Φυσικά, δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ. Έκανα φίλους αλλά και κάποιους εχθρούς. Λυπάμαι που θα χάσω κάποιους φίλους. Κυρίως λυπάμαι για ορισμένους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας  που είναι στο ΠΑΣΟΚ από το 1974, που παρέμειναν πιστοί, που δεν παρασύρθηκαν από τα ψέματα του Τσίπρα. Που με πλησίαζαν στις διάφορες Τ.Ο. και μου έλεγαν: «Βγείτε εσείς οι νέοι μπροστά!» Και τελικά κανείς δεν βγήκε. Δεν υπήρχε κάποιος να βγει. Και οι άνθρωποι αυτοί τώρα ακούν πως εκείνοι οι παλιοί τους γνωστοί και «φίλοι» που τους εγκατέλειψαν και τους έβριζαν δεξιά και αριστερά είναι «παραπλανημένοι σύντροφοι». Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αλλάξω κάτι, να σταθώ στο ύψος μου απέναντί τους.
Στην τελική, μπορεί κανείς να πει πως απέτυχα ως πολιτικός. Ίσως δεν είναι το φόρτε μου βρε παιδί μου. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχα δεν μπόρεσα καν να πλησιάσω σε εκλόγιμη θέση. Όταν έβαλα για πρόεδρος στις εκλογές δεν συγκέντρωσα καν τις υπογραφές. Δεν θα μου κάνει κακό να απομακρυνθώ για λίγο. Ή για πάντα. Το σίγουρο είναι πως τα υπάρχοντα αυτή τη στιγμή κόμματα δεν με εκφράζουν. Ίσως έχει φτάσει η ώρα για κάτι εντελώς καινούργιο.
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω:
Τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο για το ότι πίστεψε σε μένα και με στήριξε βάζοντάς με στα ψηφοδέλτια, και τοποθετώντας με στη θέση του Υπεύθυνου Πολιτισμού
Την νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για τη στήριξη που μου παρείχε όταν ήταν υπεύθυνη Τύπου, το 2012, αλλά και τον πρώτο καιρό της προεδρικής της θητείας. Μετά φυσικά τα πράγματα άλλαξαν…
Τα παιδιά στον Τομέα Πολιτισμού- κυρίως εκείνα της δεύτερης περιόδου του Τομέα.
Τους 73 ήρωες (ο 74ος ήμουν εγώ!) που υπέγραψαν για την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος.
Όλο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που πίστεψε σε μένα, βουλευτές, στελέχη, απλούς ψηφοφόρους. Τα παιδιά των PES Activists, της Νεολαίας και της ΠΑΣΠ που ήπιαν ποτάρες μαζί μου στην Αθήνα αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Κατερίνη, Πάτρα κ.ο.κ.
Από κει και πέρα, no hard feelings."

Ο Καλλιάνος πάει να βγει βουλευτής με τα χιόνια
kfrank Written by January 24, 2017

Με νέα ανάρτηση στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος ενημερώνει για την επιδείνωση του καιρού.

Ολόκληρο το κείμενο:

«ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία επιμένουν για πιθανή έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την προσεχή Πέμπτη, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι νεφώσεις που θα περνούν πάνω από την Ελλάδα θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές ώστε να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα.

ΣΤΟΥΣ -15 ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για τις περιοχές των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών. Σίγα σίγα το κουβάρι θα ξετυλίγεται και επομένως τις επόμενες ώρες με τα πιο φρέσκα στοιχεία θα αρχίσω να σας μιλάω και τα τμήματα της χώρας που θα "χτυπήσει" ο συγκεκριμένος χιονιάς, που αν διατηρηθούν αυτά, ενδεχομένως να σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -15 βαθμών κελσίου από τη Παρασκευή και έπειτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και -8 με -10 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ορεινά αντίστοιχα.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προφανώς και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις την Παρασκευή στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ακόμα και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, προφανώς και αρχικά θα επηρεαστεί η Μακεδονία και εν συνεχεία η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Πελοπόννησος, μέχρι και αργότερα τα νησιά του Αιγαίου σε χαμηλά υψόμετρα. Όμως για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο, θα μπορώ να σας πω από τις επόμενες ώρες ώστε να έχω στη διάθεση μου και τα επόμενα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΥΣ

Πάντως φαίνεται να πλησιάζει τη χώρα μας κάτι το αξιόλογο από πλευράς χιονοπτώσεων και κάτι το ισχυρό από πλευράς κρύου. Η διάρκεια των φαινομένων, αν δηλαδή θα πάρει παράταση η όλη κατάσταση ή όχι, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει σιγά σιγά να προετοιμάζεται ο κρατικός μηχανισμός για να μη γίνουν τα λάθη της προηγούμενης φοράς, να πάρουν τα μέτρα τους οι αγρότες ώστε να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους, οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι να ξέρουν ότι θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους, η πολιτεία να μεριμνήσει για τους άστεγους και τα αδέσποτα ζώα (όσο είναι δυνατόν αυτό) και όλοι όσοι ενημερώνουν δημόσια τον κόσμο μέσω της πρόγνωσης του καιρού, να λένε ή να γράφουν αυτό που βλέπουν ...και όχι να μιλάνε για τοπικές νυφάδες στα ορεινά ενώ την ίδια ώρα να χιονίζει έως τις βάρκες. Εκτός και κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν αξιόλογη πρόγνωση ...όσο και αν προσπαθούν ή θέλουν. Αυτοί λοιπόν οφείλουν να απέχουν ειδικά σε τέτοιες διαταραχές καιρού διότι απλά δεν προσφέρουν κάτι, αντιθέτως μπερδεύουν μερίδα των πολιτών μας.

ΤΟ ΨΥΧΟΣ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ", ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η παραπάνω γενική (μέχρι ώρας) πρόγνωση θα γίνει προφανώς πιο συγκεκριμένη σε ενημερώσεις που θα ακουλουθήσουν. Απλά χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη και υπομονή γιατί ο καιρός είναι χαοτικό (επαναλαμβάνω) φαινόμενο και επομένως ενδέχεται να υπάρξουν μικρές η μεγάλες αλλαγές. Νομίζω όμως ότι το ψύχος έχει "κλειδώσει", οπότε πάμε για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες».

Εσωτερικές ανακατατάξεις και γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ
kfrank Written by January 21, 2017

Με μια ανακοίνωση Από το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επισημοποιήθηκε η "διεύρυνση" του τομέα επικοινωνιακού σχεδιασμού. Συγκεκριμένα ο Σ. Καρανικόλας ανέλαβε αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, πλαισιώνοντας την Νάντια Γιαννακοπούλου στο ρόλο αυτο. Στους διαδρόμους της Χαρ. Τρικούπη δεν ειναι λίγοι αυτοι που βλέπουν με μισό μάτι την τοποθέτηση του Καρανικόλα στην θέση αυτή και οι λόγοι δεν ειναι μονο οι δηλώσεις που έκανε το 2015, με τις οποίες αποκαλούσε το ΠΑΣΟΚ, συνιστώσα της ΝΔ. Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί, που όσο δεν αντέδρασαν με το άκουσμα της επιστροφής ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο ξεσπάθωσαν που είδαν ότι ήδη αναλαμβάνουν καίρια πόστα, άνθρωποι που ακολούθησαν τον ΓΑΠ και σε ένα μεσημέρι έγιναν ΠΑΣΟΚ και πάλι.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και όντας υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο Σ. Καρανικόλας, είχε πει μιλώντας στον Real Fm πως το ΠΑΣΟΚ «έπαψε να είναι το Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κόμμα της τάξεως του 4%, που έπαψε να υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες ιδρύθηκε». "Εμείς δεν είμαστε η ουρά της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι μία συνιστώσα εντός της ΝΔ."

Παρόλο που εχει εκφράσει αυτές τις απόψεις, θα ειναι το No 2 πίσω απο τον Π. Χρηστίδη στις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ειναι ευρέως γνωστό πλέον οτι επικρατούν αρκετά παράπονα απο στελέχη που "κόβονται" απο τα κανάλια, με αποκορύφωμα το "κόψιμο" του Θ. Χειμωνά. Επίσης πολλοί εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους καθώς πολλά απο τα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν εχουν βήμα στα ΜΜΕ, όπως θα έπρεπε, αλλά βγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. 

Επίσης ο Λ. Παλάντζας ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας, λογικά ως επιβράβευση για την... επιτυχημένη προσπάθεια του PASOK WEB TV στην οποία είχε τον ρόλο του παρουσιαστή. Αν θυμάστε προ ολίγων μηνών, ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της Χαρ. Τρικούπη υπό την καθοδήγηση του Θάνου Μωραΐτη, έστησε την υπέρπαραγωγή του pasok web tv στα υπόγεια των γραφείων τους, για να κοντράρουν τα τρόλλ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα ηταν αποκαρδιωτικό, καθώς στις 3 εκπομπές που έκαναν" έσπασαν" τα κοντέρ του YouTube απο τους 20 viewers που καθηλώθηκαν στις οθόνες τους. Αυτο που συμπεραίνουμε λοιπόν απο τις κινήσεις της Φώφης, ειναι πως παρόλο που θέλει να δείξει οτι η ανανέωση ήρθε στο ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να μοιράζει θέσεις απο δω κ απο κει, ενώ εχει εφησυχαστεί στο 6% και νομίζει πως με την μεταγραφή του Παπανδρέου θα ρίξει τα τσιμέντα.

Ξαφνικά ξεχάσανε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, τις διώξεις που εκκρεμούν και όλα λύθηκαν με την επιστροφή του ΓΑΠ.